Spoštovane dijakinje in dijaki,

bliža se 8. februar, slovenski kulturni praznik, dan, posvečen spominu na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. V dneh, ko poteka šola na daljavo, se je tudi kultura preselila na splet. Gledališke dvorane resda samevajo, a gledališče je še kako živo. Naš predpraznični petek bo gledališko obarvan. V dogovoru z Mestnim gledališčem ljubljanskim si bomo ogledali posnetek uprizoritve gledališke predstave Prevare, v kateri je blestel danes že pokojni Gašper Tič.

Na povezavo do ogleda predstave bomo vstopali v petek, 5. 2. 2021, med 2. in 3. šolsko uro, navodila in kodo za dostop vam bodo posredovali razredniki.

Prevare so glasbeno in kostumsko razkošna komedija, nastala po motivih ene od zgodnejših renesančnih komedij Gl’ingannati (Prevarani) neznanega avtorja. Predstavo je režiral Jaka Ivanc, v njej pa poleg Gašperja Tiča igrajo še Iva Kranjc Bagola, Gregor Gruden, Uroš Smolej in drugi. Predstava traja 1 uro in 20 minut.

Več o predstavi si lahko preberete na spletni strani MGL.

Vabljeni tudi, da se pridružite ekipi »Gledališče na daljavo« v okolju Teams, kjer lahko izbirate med različnimi gledališkimi predstavami, ki jih v času dela na daljavo brezplačno predvajajo slovenska gledališča. Z ogledom posamezne predstave si dijaki pridobite 5 ur obveznih izbirnih vsebin. Da vam bomo ure lažje beležili, ne pozabite po ogledu predstave izpolniti vprašalnika, ki se nahaja v kanalu ekipe in na spletni strani knjižnice.

Maja Deniša, knjižničarka

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)