Naši debaterji so sodelovali na WSDA, mednarodni debatni akademiji, ki je potekala med 25. junijem in 2. julijem v Kranjski Gori. V enem tednu so se udeležili predavanj in vaj, kjer so pilili svoje debatne sposobnosti, v zadnjih treh dneh pa so svoje znanje preizkusili tudi na turnirju, kjer so v konkurenci 120 dijakov iz 12 držav in 3 kontinentov dosegli izjemne rezultate. Lovro Klinc se je s svojo ekipo (ki so jo poleg njega sestavljali še dijaki in dijakinje iz I. Gimnazije v Celju, Gimnazije Kranj, ter Gimnazije Frana Miklošiča Ljutomer) uvrstil v finale tekmovanja in dosegel 3. najboljše posamično govorniško mesto na turnirju. Matej Logaj se je s svojo ekipo (ki so jo poleg njega sestavljali še dijaki in dijakinje Gimnazije Bežigrad, Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje ter I. Gimnazije v Celju)  uvrstil v polfinale turnirja ter dosegel 6. najboljše govorniško mesto. Ekipa, ki so jo sestavljale Ana Kepec, Gloria Baš in Lara Jelen iz naše gimnazije ter dijak in dijakinja iz Gimnazije Frana Miklošiča Ljutomer, so se uvrstili v finale novinskega dela turnirja.
Z njimi je bila tudi mentorica in bivša dijakinja Jerneja Logaj, ki se je akademije udeležila kot predavateljica in sodnica.

Debater našega debatnega kluba Matej Logaj se je skupaj z dijakinjama I. Gimnazije Celje udeležil prestižnega praškega debatnega turnirja Prague debate spring, ki je potekal med 11. in 14. julijem. Dosegli so izjemen rezultat in se, v konkurenci 200 dijakov iz celega sveta, uvrstili v  finale tekmovanja, v katerem so po zanimivi debati izgubili proti ekipi iz Gimnazije Bežigrad.


Dijak našega debatnega kluba Lovro Klinc se je letos poleti med 19. in 27. julijem udeležil svetovnega prvenstva v debati, WSDC (world schools debate championship) kot član slovenske debatne reprezentance. Poleg njega so v 5-članski ekipi, ki je bila izbrana v izredno tekmovalnem izbornem postopku in se je na tekmovanje pripravljala celo leto, sodelovali še dijaki in dijakinje I. Gimnazije v Celju, Gimnazije Kranj ter Gimnazije Frana Miklošiča Ljutomer. Dosegli so izjemen rezultat, saj so bili 28. najboljša ekipa na svetu ter 2. najboljša ekipa v kategoriji angleščina kot tuji jezik.

Jerneja Logaj, mentorica debatnega kluba

 

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)