Pred novim šolskim letom 2020/21 staršem ni potrebno oddajati vlog za uveljavljanje subvencije prehrane, saj bo šola upoštevala podatke iz veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji. Vlogo (Obr. 8,41) je treba vložiti samo v primeru, če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji na dan 1. 9. 2020.

 

Starše obveščamo, da obstajajo nekatere kategorije dijakov, ki bi zaradi posebnosti spremenjene zakonodaje lahko ostali brez subvencije za malico, kljub temu, da so do nje upravičeni. To so:

  • dijaki, katerih družine ne razpolagajo z odločbo o otroškem dodatku ali državno štipendijo, ker vloge niso vložili ali otroški dodatek morebiti prejemajo v tujini. Ti dijaki lahko na CSD vložijo posebno vlogo za priznanje pravice do subvencije malice;
  • polnoletni dijaki, ki nimajo odločbe o državni štipendiji in jim odločba o otroškem dodatku preneha veljati s polnoletnostjo. Tudi ti lahko na CSD vložijo posebno vlogo za priznanje pravice do subvencije malice ali pa vlogo za državno štipendijo;
  • polnoletni dijaki, ki jim je bila zaradi preseganja cenzusa državna štipendija zavrnjena, vendar bi bili še upravičeni do 40 % subvencije za malico.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)