Litijska Ženska vokalna skupina Lipa je s koncertom na Gimnaziji Litija, ki ga je poimenovala Desetlipje, obeležila 10-letnico delovanja.

Skupina, ki jo sestavlja osem pevk, je poslušalcem pripravila pravo glasbeno zgodbo, ki je tudi tistim, ki jih morda še niso poznali, razkrila mnoge podrobnosti iz preteklih desetih let. Zgodbo, ki so jo poimenovale Desetlipje, je začel mešani zbor Gimnazije Litija (dir. Blaž Rojko), ki sta se mu pridružili ženska in moška Lipa, saj so dekleta in fantje svojo pevsko zgodbo začeli prav tam. Prva umetniška voditeljica Ženske vokalne skupine Lipa je bila bivša dijakinja in sedaj profesorica na Gimnaziji Litija Anita Medvešek, ki se je skupini na odru kot solistka pridružila pri izvedbi skladbe Vse kaj lazi (prir. Janez Močnik). Med drugimi solistkami so se na svoji bivši šoli predstavile tudi Irma Hostnik, Hana Hribar in Urša Poglajen. Seveda večer ne bi izzvenel tako, kot je, brez spremljevalne skupine, ki dekleta spremlja že vrsto let. Sestavljajo jo Tina Logar, Gašper Šinkovec, Stanči Škarja, Damir Pavlič in Simon Prašnikar.

Doživeli smo lep večer, poln nostalgije, obujanja spominov, začutili pa smo tudi vizijo in željo po nečem več. Nedvomno so se dekleta razvila v samostojne pevke z lepo oblikovanimi glasovi. Vse so prikazale solistične vrline, ki so se v skupnem petju zlile v krasno celoto, iz katere je ob energiji žarelo tudi veselje.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)