Vrhunski športniki na Gimnaziji Litija – novice

Čestitke Boru za vrhunske nastope v letu 2020, kljub težkim razmeram v svetu športa in nasploh, polnem izzivov, je našel pot do trenutnih uspehov! Artnak na Poljskem že do naslova v dvojicah, v nedeljo bo lovil dvojno krono

Slovenski teniški igralec Bor Artnak naravnost blesti na turnirju serije ITF J3 na Poljskem. V soboto je zabeležil kar tri zmage in se tako že prebil do naslova v dvojicah, v nedeljo pa bo v finalu posameznikov lovil dvojno krono.

5.11.2020

BOR ARTNAK ŠE NAPREJ IZJEMEN tokrat uspešno nastopa na turnirju v Turčiji!

16-letni slovenski teniški igralec in naš dijak Bor Artnak še naprej navdušuje s predstavami na turnirju serije ITF J3 v Istanbulu, kjer se je brez izgubljenega niza prebil do polfinala.

Za mesto v finalu se bo Artnak v petek pomeril proti 8. nosilcu. turnirja Germanu Samofalovu (175. mladinec sveta) iz Ukrajine, ki prav tako kot Slovenec na poti do polfinala ni izgubili niti enega niza.

Čestitke Boru, ki v letošnjem letu res nadaljuje niz vrhunskih teniških nastopov!

 

 

13.9.2020

BOR NADALJUJE Z USPEHI, TOKRAT ZMAGOVALEC MEDNARODNEGA TURNIRJA ITF v Radomljah! Čestitke!

13.8.2020

Maja Zajc

Študentka farmacije in še naprej uspešna športnica!

Ko si nekaj močno želiš in trdo delaš, ti to tudi uspe. Srečno

Čestitke Boru za vrhunske nastope v letu 2020, kljub težkim razmeram v svetu športa in nasploh, polnem izzivov, je našel pot do trenutnih uspehov!

Artnak na Poljskem že do naslova v dvojicah, v nedeljo bo lovil dvojno krono

26.6.2020

ČESTITKE BORU ARTNAKU še za naslov državnega prvaka v tenisu v kategoriji do 16 let!!!

20.6.2020

BOR ARTNAK DRŽAVNI PRVAK DO 18 LET!

Na državnem prvenstvu do 18 let, ki je ta teden potekalo na Ptuju je Bor, ki je šele nekaj dni nazaj dopolnil 16 let pokazal največ in brez izgubljena niza več kot zasluženo dvignil pokal zmagovalca. V zanimivem finalnem obračunu kjer je s 6:3-6:1 odpravil Luna Obrula(ŽTKMB) je le še potrdil dobro formo in zimskemu naslovu do 16 dodal še poletnega do 18 let. Prihodnji teden ga čaka še državno prvenstvo do 16 let, kjer bo v vlogi 1. nosilca glavni kandidat za nov naslov.

8.6.2020

EVA KRAFOGEL se je po osvojenem 1. mestu na pokalnem tekmovanju v Mariboru uvrstila na svetovno pokalno prvenstvo v bowlingu v Kuvajtu.

Čestitke Evi za dosežene rezultate in uvrstitev na svetovno prvnestvo!

24.4.2020

Športnikom prijazno izobraževanje!

Zaključene so vse aktivnosti in OKS je šolam, ki izpolnjujejo pogoje podelil certifkate. Veseli nas, da smo med šolami, ki nudijo športnikom vse kar potrebujejo za uspešno usklajevanje šole in športa.

Hkrati pa nas certifikat obvezuje, da se bomo skupaj trudili še naprej!

  1. 2. 2020

NAŠI DIJAKI USPEŠNO ZDRUŽUJEJO ŠOLO IN ŠPORT

TENIS

Po dvakratnem naslovu državnega prvaka v tenisu do 16 let, je #BorArtnak uspešno nastopil na dveh ITF turnirjih v Keniji, na prvem je izpadel v četrtfinalu, na drugem pa klonil šele v finalu.

V Medvodah se je končal teniški turnir OP Petrol 18 za dekleta. V finalu je s 6-7(5) 6-3 6-3 #PioPoglajen (AsLit), premagala Maja Radišič (TKVal).

BOWLING

Na državnem prvenstvu za mlade je #EvaKrafogel zasedla 2.mesto. Aprila (4. 4. – 13. 4. 2020) se bo tako udeležila evropskega mladinskega prvenstva na Nizozemskem – Tillburg.

ROKOMET – ŽRD LITIJA

Uspešno na prvenstvenih tekmah članic, mladink in kadetinj nastopajo #ŠpelaBajc, #MartinaArtnak, #TejaOkornUštar, #RozinaAnamarija. Dekleta so si v rednem delu prvenstva že zagotovila 1. mesto!

#LukaZupan, dijak 1. letnika je član #RDHerzŠmartno, s svojim dobrim delom v klubu si je pridobil zaupanje selektorja mlajših kadetov in prišel v širši izbor za reprezentanco.

FUTSAL

V 1. Slovenski futsal ligi uspešno nastopa tudi #MarkoBjelčevič, v prvenstvu ekip do 19 let pa je pomemben član ekipe v kateri nastopata še #NejcPoglajen in #TimŠtrus.

  1. 1. 2020

DANES SMO NA ŠOLI GOSTILI PREDSTAVNIKA OKS

V sklopu druge faze pridobivanja certifikata za šolanje prijazno športnikom, smo gostili IZTOKA ČOPA večkratnega dobitnika medalj na OI in SP in gospoda PETRA SITARJA, nekdanjega alpskega smučarja in športnega pedagoga s širokim in zelo zanimivim pogledom na šport. Najprej sta nam predstavila cilje projekta, sledili so strukturirani intervjuji športnikov in profesorjev. Prepoznala sta naše prednosti in možnosti za izboljšave, zato z veseljem pričakujemo končne ugotovitve 2. faze projekta.

10.1.2020

BOR ARTNAK dvakratni državni prvak v tenisu v kategoriji do 16 let! Bravo Bor!!

28.12.2019

Ob zaključku koledarskega leta lep uspeh Pie Poglajen in Tine K.Godec!

26.10.2019

LM

Tudi letos nismo manjkali Ljubljanski maraton – tek sredneješolcev

23.101.2020

STEFAN JOKSIMOVIĆ še naprej pogumno proti Tokiu!

29.9.2020

BOR ARTNAK ZMAGOVALEC MASTERSA do 16 let!

V Kopru se je v odlični organizaciji domačega teniškega kluba TK Luka Koper končal masters Zavarovalnica Sava 2019 za fante in dekleta do 16 let.

V Kopru so spremljali zanimive obračune in odličen tenis igralcev in igralk, ki že uspešno nastopajo tudi na mednarodnih turnirjih.

Naziv najboljšega je osvojil drugi nosilec mastersa Bor Artnak (AsLit). Bor je do finala pripotoval z le petimi oddanimi igrami, v finalu pa ni dal možnosti niti prvemu nosilcu Sebastianu Dominku (ŽtkMb). Zmagal je s 6-4 6-2.

Bor je v lanski sezoni v kategoriji do 14 let osvojil kar pet naslovov na turnirjih TennisEurope.

Čestitke Bor!!

23.9.2019

DRŽAVNO PRVENSTVO V BOWLINGU

V soboto, 14. 9. 2019 je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v bowlingu. V kategoriji mešanih parov je Eva Krafogel osvojila 3.mesto.

Čestitamo!

28.6.2019

ŠPELA BAJC V MLADINSKI REPREZENTANCI

Članice mladinske reprezentance , ki se trenutno v Zrečah pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo med 11. in 21. julijem v Gyoru na Madžarskem je tudi

Špela Bajc

.Naj bodo priprave uspešne in brez poškodb! Čestitke!

27.5. 2019

Ritmičarke nastopile na državnem prvenstvu v estetski in ritmični gimnastiki v Dobrovi

Svojo dobro pripravljenost so minuli vikend pokazale tudi naše ritmičarke.

Četitke Tjaši, Tiani, Brini in Sari!

27.5.2019

TADEJ PIRC IN ALEKSANDRA ROZINA USPEŠNA NA DP V TAEKWONDO-ju

Državno prvenstvo se je zaključilo čudovito. Tekmovalci so ponovno pokazali, da so iz dneva v dan boljši. Tokrat so vsi stali na stopničkah in seveda posegli tudi po skupnih pokalih. Naš borec Tadej Pirc je osvojil pokal za najboljšega borca, v kategoriji članov.

Čestitke!

Vir: Taekwondo klub Šmartno-Litija

22.5.2019

TJAŠA ČARMAN SORČAN NASTOPILA NA SVETOVNEM PRVENSTVU V CARTAGENI

Čestitke Tjaši in ekipi športnega kluba Bleščica za uspešen nastop na svetovnem prvenstvu v estetski gimnastiki.

Njihov nastop si lahko ogledate na spodnji povezavi …

https://www.youtube.com/watch?v=US2k4ygf8Ck

12.4.2019

NINA MELE v REPREZENTANCI DO 16 let

O zmagi na prvi tekmi proti S.Irski so odločale enajstmetrovke. Nina Mele in Patria Steklačič sta poskrbeli za prvo zmago Slovenije. Tudi po zaslugi vratarke Ive Kocijan, ki je obranila dve enajstmetrovki.

Več: https://www.nzs.si/novica/Do_zmage_po_enajstmetrovkah…

26.3.2019

EVA KRAFOGEL BO NASTOPILA NA EVROPSKEM PRVENSTVU V AVSTRIJI

Nastop na EP si je Eva priborila z 2. mestom na državnem prvenstvu med mladinkami in 3. mestom na državnem prvenstvu v dvojicah.

Čestitke Evi in veliko uspeha od 13. – 22. aprila na Dunaju!

25.3.2019

Marko Bjelčevič se bo z reprezentanco do 19 let boril za nastop na EP 2019

11.2.2019

Mark Mesarič v finalu teniškega turnirja za člane!

Mark je klonil šele v finalu, kjer je bil boljši Rok Komac z rezultatom 6:3, 4:6 in 6:3.

Omeniti velja tudi ponoven uspeh Tine Kristine Godec, ki tudi med študijem, še naprej uspešno nastopa v članski konkurenci. Tudi Tina je bila poražena šele v finalu!

Čestitke!

31.2019

NAŠE ROKOMETAŠICE ŠE NAPREJ USPEŠNO NASTOPAJO ZA ŽRD LITIJA

Martina Artnak, Špela Bajc, Teja Okorn Uštar in Ponebšek Katjuša so članice ŽRD Litija. ŽRD je eno bolje organiziranih sredin v naši občini. Dekleta nastopajo v dveh kategorijah. Članice uspešno nastopajo v 1.B ligi (Katjuša, Martina in Špela), hkrati sta Martina in Špela tudi članici mladinske ekipe. Teja pa uspešno nastopa v mladinski in kadetski ekipi. Dekletom pohvale za uspešno združevanje šole in športa!

25.10.2018

ŽAN ALOJZ MAHKOVIC ODLIČEN NA ŠALAMUNOVEM MEMORIALU

V štajerski prestolnici se je od 19. do 21. oktobra 2018 odvijalo mednarodno tekmovanje v športni gimnastiki (https://www.salamunov-memorial.si/sl-si/ ). Slovenskim telovadcem v MAG (kadeti) kategoriji so se pridružili hrvaški, slovaški in avstrijski gimnastičarji.

Žan Alojz Mahkovic si je tako v preskoku (tretji rezultat) kot parterju (peti rezultat) zagotovil nastop v finalu! V soboto je z dobro izvedeno vajo na parterju prišel do bronaste medalje. Naslednji dan pa je z malce ponesrečenim drugim skokom ostal četrti. Čez mesec dni ga že čaka pokal Slovenije v Novem mestu.

Čestitamo!!

25.9.2018

PIA POGLAJEN OSVOJILA TRETJI TURNIR ZAPORED

Na domačih tleh je tokrat stvari vzela v svoje roke Pia Poglajen. Najprej je osvojila 1. mesto na turnirju v

svoji kategoriji, to je kategoriji do 16 let, v Ljubljani, kjer je v finalu premagala 2. nosilko turnirja Anali Kočevar iz TK Medvode z rezultatom 75 63. Nato se je Pia Poglajen odpravila pomeriti moči še med starejše tekmice in je nastopila na turnirju do 18 let v Novem mestu, kjer je postala kar dvakratna zmagovalka, saj je slavila tako v kategoriji posamezno, kot v kategoriji dvojic.

Zadnji turnir pa je Pia osvojila v Rogaški Slatini v kategoriji do 16 let!

Pia si je s temi uspehi priigrala tudi nastop na zaključnem masters turnirju do 16 let v Kopru.

Čestitke!

21.5. 2018

Rokometašice osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu – kadetinje!

Kadetinje ŽRD Litija so minuli vikend v borbi za tretje mesto dvakrat premagale državne prvakinje in si tako priborile več kot zaslužen bron.

Čestitke Martini Artnak, Špeli Dobravec in Špeli Bajc!

6.5.2018

Pia Čuk z izvrstnim nastopom do teniškega naslova v Hammametu

HAMMAMET, TUNIZIJA – Pia Čuk se je na ITF turnirju v Hammametu dokopala do naslova, tretjega v karieri in prvega po treh letih. Čestitke Pia!

8.4.2018

Tom Ašič Kovač ekipni državni prvak v tenisu, Kim Tot tretja v kategoriji kadetinj s KK Grosuplje!

V današnjem finalu je ekipa TK Triglav Kranj premagala vrstnike iz Maribora in tako osvojila naslov ekipnih teniških prvakov do 18 let.

V Mariboru pa je Kim Tot z ekipo KK Grosuplje, v kategoriji kadetinj, osvojila končno 3. mesto na zaključnem turnirju štirih ekip v košarki!

Čestitke obema!

19.3.2018

DRŽAVNO PRVENSTVO V KOŠARKI ZA DEKLETA DO 19 let

Kim Tot, dijakinja 2.a, je na zaključnem turnirju deklet do 19 let z ekipo KK Grosuplje osvojila 2. mesto! V finalu so bila boljša dekleta ŽKK Cinkarna Celje! Čestitke!

18.3.2018

ANJA ŽIBERT osvojila 2.mesto NA DRŽAVNEM MLADINSKEM PRVENSTVU

16.3.2018

Stefan Joksimovič karateist za leto 2017!

Naš maturant uspešno združuje študij in šport. Čestitke!

6.3.2018

MARKO BJELČEVIĆ Z REPREZENTANCO DO 19 LET NA PORTUGALSKEM

Mlada futsal reprezentanca je na povabilo Portugalske nogometne zveze odpotovala na gostovanje v Ponte Sor, kjer se bo pomerila z domačo reprezentanco Portugalske in Argentine. Lepa nagrada in spodbuda za mlade fante, za trdo delo tudi v prihodnje.

ŽAN ALOJZ MAHKOVIC ODLIČEN NA ŠALAMUNOVEM MEMORIALU

V štajerski prestolnici se je od 19. do 21. oktobra 2018 odvijalo mednarodno tekmovanje v športni gimnastiki (https://www.salamunov-memorial.si/sl-si/ ). Slovenskim telovadcem v MAG (kadeti) kategoriji so se pridružili hrvaški, slovaški in avstrijski gimnastičarji.

Žan Alojz Mahkovic si je tako v preskoku (tretji rezultat) kot parterju (peti rezultat) zagotovil nastop v finalu! V soboto je z dobro izvedeno vajo na parterju prišel do bronaste medalje. Naslednji dan pa je z malce ponesrečenim drugim skokom ostal četrti. Čez mesec dni ga že čaka pokal Slovenije v Novem mestu.

Čestitamo!!

januar 2018
ŽAN ALOJZ MAHKOVIC PREJEL PRIZNANJE V MLADINSKI KONKURENCI ZA LETO 2017
Minuli vikend se je odvijal v Ljubljani gimnastični kongres. V soboto so na prireditvi podelili nagrade najuspešnejšim športnikom, trenerjem in klubom. V mladinski kategoriji športne moške gimnastike je bil med nagrajenimi tudi naš dijak ŽAN ALOJZ MAHKOVIC, ki je prejel priznanje za osvojeno 3. mesto za leto 2017!
Čestike!
22. 12. 2017

TOM AŠIČ KOVAČ DRŽAVNI PODPRVAK DO 18 LET v TENISU, PIA in LAURA v POLFINALU DVOJIC!

Na državnem prvenstvu za fante do 18 let, ki se je odvijalo v Mariboru, je Tom moral priznati premoč le Maticu Dimicu, ki je bil v finalu boljši od Toma v treh nizih z rezultatom 3:6, 6:2 in 6:3. Iskrene čestitke Tomu!!

Prav tako lep uspeh sta dosegli tudi Laura Cerovšek in Pia Poglajen, ki sta se prav tako na državnem prvenstvu v tenisu do 18 let (v dvojicah) prebili vse do polfinala!

29. 11. 2017

PIA POGLAJEN V FINALU TENIŠKEGA TURNIRJA DO 16 let V LJUBLJANI

Pii Poglajen (TK AS Litija) se je na prvem turnirju zimskega dela sezone že takoj uspelo uvrstiti v finale. V finalu je bila od nje boljša Belinger Alja (Triglav-Kranj). Čestitke Pii!

24. 10. 2017

ŽAN MAHKOVIC USPEŠNO NASTOPIL NA GIMNASTIČNEM TEKMOVANJU V MARIBORU

Na tekmi, ki je štela za državno prvenstvo v moški športni gimnastiki Maribor 2017 (in hkrati kvalifikacije po orodjih za 50 Šalamunov memorial) je Žan Alojz Mahkovic na parterju osvojil 6. mesto, na parterju pa postal državni podprvak! Čestitke!

5. 7. 2017

STEFAN JOKSIMOVIĆ PONOVNO DO VRHUNSKEGA REZULTATA NA 10. SVETOVNEM POKALU ZA MLADE
Na 10. “KARATE1 WKF YOUTH CUP”, ki je potekal v Umagu med 30. 6. in 2. 7. 2017, je nastopilo rekordnih 2.059 tekmovalk in tekmovalcev iz 64 držav sveta. Stefan Joksimović (4. a) je usvojil odlično 3. mesto!

EVA IN ŠPELA DRŽAVNI PRVAKINJI
Eva Vidmar: “To leto sva samostojno, z mojo koreografijo, postali državni prvakinji in prvakinji v skupnem seštevku v street dance duo člani.” Čestitke Evi in Špeli!

 

 

 

 

 

 

 

 

18. 4. 2017

ROKOMETAŠICE USPEŠNE NA MOČNEM MEDNARODNEM TURNIRJU V KOPRU
Dijakinje naše gimnazije, Špela Dobravec (1. a), Martina Artnak (1. b), Špela Bajc (1. b), Katjuša Ponebšek (2. b) in Špela Doblekar (2. b), so od 14. 4. do 16. 4. z ekipo kadetinj ŽRD Litija tekmovale na 4. Velikonočnem pokalu v Kopru in pod vodstvom Tanje Oder osvojile odlično 2. mesto.
Čestitke puncam!

18. 4. 2017

NEJC, MARKO IN BENJAMIN SKUPAJ Z EKIPO DO DRŽAVNEGA NASLOVA
Futsal club Litija je novi prvak v tekmovanju mladih v kategoriji do 19 let. Po streljanju 6-metrovk so varovanci trenerja Damirja Pertiča z 9:8 (na prvi tekmi je bilo 1:1) ugnali Oplast iz Kobarida. Domačini so povedli v 29. minuti, zadel je Dejan Gojić. Gostje so poravnali v zadnji minuti rednega dela – uspešen je bil Anže Kurinčič. Do naslova državnega prvaka so tako prišli tudi naši dijaki Nejc Vrhovec, Benjamin Hasanagić in Marko Bjelčević. Čestitke!

9. 2. 2017

ANJA ŽIBERT V SLOVENSKI REPREZENTANCI NA OLIMPIJSKEM FESTIVALU EVROPSKE MLADINE
Smučarji so s pripravami na EYOF Erzurum 2017 končali v torek s predstavitvijo ekip v Zrečah. Med udeleženci iger je tudi članica SK Zagorje – Alpske sekcija in naša dijakinja 3. b oddelka Anja Žibert.

10. 7. 2016

DANAJA SPET USPEŠNA – TOKRAT EVROPSKA PRVAKINJA
Danaja Knez je na evropskem prvenstvu v Parizu deklasirala celotno konkurenco in osvojila naslov evropske prvakinje. Čestitke Danaji!

5. 6. 2016

TINA KRISTINA GODEC TOKRAT LE DO POLFINALA
Na državnem prvenstvu v tenisu za dekleta do 18 let, je Tina Kristina Godec svoje nastope zaključila v polfinalu. Tokrat je bila le za korak prekratka. Premoč je morala priznati kasnejši zmagovalki in novi državni prvakinji Novak Kristini. Kljub temu gredo čestitke tudi Tini za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva do 18 let!

3. 6. 2016

GREGOR KOKALJ DRŽAVNIK PRVAK V TENISU
V Kranju se je v organizaciji TK Triglav Kranj končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let.
Pri fantih je državni prvak postal 18-letni Grega Kokalj (AsLit), ki se je tako na najboljši mogoč način vrnil po premoru h kateremu so ga v zadnjih dveh letih prisilile poškodbe. Te so ga na lestvici TS potisnile na 44. mesto, zato je v Kranju nastopil s posebnim povabilom. V letu 2015 je odigral samo dva turnirja, letos pa je bil nastop na državnem prvenstvu njegov drugi na turnirjih TS. Poškodbe so kot kaže sedaj za njim, nov začetek pa je kronal z naslovom državnega prvaka do 18 let, ki ga je dodal naslovu do 16 let v letu 2014 in naslovu do 14 let iz leta 2012. ČESTITAMO!

11. 4. 2016

GREGOR KOKALJ Z EKIPO TK KRANJ POSTAL DRŽAVNI PRVAK

Teniški klub Triglav Kranj je osvojil prvega izmed letošnjih ligaških naslovov, njihovi igralci in igralke so osvojili ligo do 18 let. Končni izid 4-1 je postavil Gregor Kokalj. S 4-6 6-4 6-1 je bil boljši od Nicka Cmagerja. Ob tem je potrebno povedati, da sta Gregor, eden obetavnejših slovenskih mladincev, ki se je dalj časa ukvarjal s poškodbami, in Jan Vehovec, lani drugi slovenski mladinec do 16 let, v Triglav prestopila v zadnji sezoni, tako da zmaga igralcev in igralk iz Kranja niti ni posebej presenetljiva. ČESTITKE GREGORJU in EKIPI TK KRANJ!

10. 3. 2016

Dva intervjuja z našim lanskoletnim maturantom in zdaj študentom Petrom Zupančičem o nadaljevanju gorskokolesarske kariere oziroma načrtih za naprej. Prvi in drugi intervju.

23. 2. 2016

STEFAN JOKSIMOVIĆ naj karateist med mladinci za leto 2015!

22. 11. 2015

DOMEN PIRC DO BRONA NA EP V BUKAREŠTI

Tradicija osvajanja medalj na evropskih prvenstvih do 21 let se nadaljuje tudi v romunski Bukarešti, kjer je na delu petčlanska slovenska reprezentanca. Drugi tekmovalni dan je do bronastega odličja prišel Domen Pirc, sicer tekmovalec TK Šmartno Litija in naš dijak. Čestitke Domnu!

15. 11. 2015

PIA ČUK v CASABLANCI OSVOJILA SVOJ DRUGI TURNIR
19-letna Pia Čuk se lahko veseli drugega članskega naslova na teniških turnirjih. Potem, ko je letos prišla do prvenca avgusta v Trbižu, je v zrak dvignila lovoriko tudi na 10,000 USD vrednem ITF turnirju v Maroku, ki se je igral na peščeni podlagi.

Z novimi točkami bo Pia spet izboljšala uvrstitev na WTA lestvici.
ČESTITKE PIJI!

09. 11. 2015

STEFAN JOKSIMOVIĆ ODPOTOVAL NA SP V JAKARTO

Svetovnega prvenstva v karateju, do 21 let, se bo udeležil tudi naš dijak STEFAN JOKSIMOVIĆ, srečno Stefan!!

24. 10. 2015

NAŠI DIJAKI TEKLI NA TEKU SREDNJEŠOLCEV – V SKLOPU 20. LM 2015

Ponosni smo na vseh 24 tekačev, ki so danes tekli na teku srednješolcev. Za nas ste vsi zmagovalci in spodbudno je, da vas je vsako leto več in se zavedate pomena gibanja. Ob zadostni udeležbi je po vaši zaslugi Gimnazija Litija prvič na lestvici tudi med ekipami. Čase, ki ste jih dosegli pa samo “kapo dol”. Rezultati teka.

5. 10. 2015

SVETOVNO PRVENSTVO V BERLINU

Konec avgusta smo se s Speed badminton klubom Radeče odpravili v Berlin, kjer je potekalo svetovno prvenstvo. Dosegali smo odlične rezultate. S soigralko sva postali svetovni prvakinji v dvojicah deklet do 18 let, v posamezni kategoriji deklet do 18 let pa sem v finalu po tesnem dvoboju v treh setih (15:17, 16:9 in 15:17) izgubila proti Čehinji in tako postala vice svetovna prvakinja v tej kategoriji.

DANAJA KNEZ, 4.C

Fotografija osebe Gimnazija Litija.
Fotografija osebe Gimnazija Litija.
Fotografija osebe Gimnazija Litija.
Fotografija osebe Gimnazija Litija.

 

ANJA JAVORŠEK OSVOJILA 5. MESTO NA MSP v ALMATYU

7. 2. 2015

Mladinsko nordijsko svetovno prvenstvo v kazahstanskem Almatyu so v skakalnem delu zaključili z ekipnima tekmama. Najprej so se pomerila dekleta, med katerimi je bila tudi slovenska ekipa. Julija Sršen, Anja Javoršek, Anita Seretinek in Urša Bogataj so se borile po najboljših močeh, a več kot petega mesta jim tokrat niso uspele doseči. V naši ekipi je bila v obeh serijah najboljša Bogatajeva, ki se tudi redno udeležuje tekem svetovnega pokala. Na lanskem tekmovanju v italijanskem Val di Fiemmu so skakalke osvojile srebrno medaljo.

6. 10. 2014

Zmaga Nastje na 25.000 USD turnirju v Mehiki. Zmago si je priborila v dvojicah. ČESTITAMO!

22. 9. 2014

Lep uspeh Petra Zupančiča

Na DP v gorskem kolesarjenju je Peter v svoji konkurenci dosegel 2. mesto. ČESTITAMO! Več …

20. 8. 2014

Peter Zupančič do 11. mesta na mladinskih olimpijskih igrah

V parku Laoshan, kjer so kolesarske proge, je mladinec Calcit Bike Teama prikolesaril do 11. mesta. Lahko bi končal še višje, vendar je startal iz zadnjega mesta, se prebijal naprej in lovil tekmece, na koncu pa višje ni zmogel. Peter je kljub temu zadovoljen. Več …

29. 6. 2014

GREGOR OSVOJIL ŠE MEDNARODNI TURNIR DO 16 LET

Na turnirju do 16 let v Kranju je Gregor Kokalj prepričljivo ugnal vso konkurenco! Čestitamo!

(Skupno 406 obiskov, današnjih obiskov 1)