Drage maturantke, dragi maturanti!

Najprej vam iskreno čestitam ob zaključku 4. letnika na naši gimnaziji. Vaš uspeh je odraz vaše pripravljenosti za delo v okoliščinah, s katerimi se še nikoli nismo srečali. Kar čez noč ste se morali odpovedati druženju, zabavi, maturantskemu plesu, vsemu, kar zaznamuje konec srednješolskega izobraževanja. Čas je zahteval veliko resnosti in veliko prilagoditev tako za vas, kot tudi za nas. Z vami smo se učili vsi, ki kakorkoli sodelujemo v učnem procesu. Verjetno so se dogajale napake in nerodnosti, vendar  sta bili vedno prisotni skrb in odgovornost za delo vseh dijakov, posebno vas, maturantov.

Vaš prihod v šolo na zadnje priprave pred maturo je dokazal, kako resno ste pristopili k delu … Prepričana sem, da boste maturo opravili več kot uspešno; kar vam tudi iz srca želim.

Za vas držim pesti tudi v naslednjih dneh  izpitnega obdobja. Ne pozabite na svojo fizično in psihično kondicijo ter uspešno opravite maturitetne izpite.

Želim vam, da boste s svojim uspehom zadovoljni in da vam bo omogočil izobraževanje v izbranem visokošolskem programu.

Če že nismo imeli priložnosti nagovorov na maturantskem plesu, pa izkoriščam to priložnost, da vam zaželim svetlo prihodnost tudi z besedami Toneta Pavčka: »Ne bojte se življenja! Naj pljuska v vas z vso silo in v vse žile, naj vas nese ali zanese, le ne pustite, da vas spodnese. In imejte ga radi, da bo tudi ono, življenje, imelo rado vas!« In še dodajam: Verjemite vase  in uspelo vam bo ustvarjati poti, ki vas bodo vodile k cilju.

 Vida Poglajen, ravnateljica

(Skupno 524 obiskov, današnjih obiskov 1)