Dijake, ki so opravljali maturo v spomladanskem roku mature 2021, vabimo, da si ogledajo svoje rezultate v ponedeljek, 12. julija 2021, ob 10.30 v matičnih učilnicah. Po ogledu rezultatov bo ob 11. uri podelitev spričeval v predavalnici.

Istega dne bodo ob 7. uri zjutraj na spletni strani https://matura.ric.si objavljeni rezultati splošne mature. Navodila za aktivacijo uporabniškega računa vam je Ric že posredoval na mail.

Preko te spletne strani imate od 12. 7. do 14. 7. možnost vpogleda svojih rezultatov  in do svoje izpitne dokumentacije (izpitne pole, doseženo število točk po polah in nalogah, navodila za ocenjevanje). V izpitno dokumentacijo lahko v tem roku vpogledate večkrat.

Najkasneje do 15. 7. lahko na Državno komisijo za splošno maturo vložite v elektronski obliki obrazložen pisni ugovor na oceno oziroma na način izračuna izpitne ocene. Podrobnosti postopka najdete na https://www.ric.si/splosna_matura/rezultati/.

OPOMBA: Opozoriti vas moram pa tudi na rok za prijavo na jesenski rok mature. Ta rok je letos 13. 7. 2021, torej dan po objavi rezultatov.

Ric vas tudi naproša, da v anonimni anketi zapišete svoje mnenje o maturi. Anketo najdete na http://www2.ric.si/ankete/surveys/XNQZF5.

Jan Maver

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)