Izobraževalni center Geoss vas vabi na Mednarodno konferenco v Sloveniji, ki bo potekala 30.1.2024 v predavalnici Gimnazija Litija. Konferenca se bo začela ob 11:00 uri in trajala do predvidoma 14:00 ure.

Na konferenci bomo partnerji 5 evropski držav (Slovenija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija) predstavili rezultate CERV projekta So I BeLiv – Socialne inovacije za boljše življenje. Cilj projekta je ugotoviti, kateri vidiki življenja mladih so bili oz. še vedno so najbolj prizadeti zaradi COVID-19 epidemije in kakšne so dejanske potrebe mladih. Kot odgovor na ugotovljene potrebe bomo predlagali rešitve (nove socialne inovacije) in podali predloge odločevalcem, kako jih lahko vključijo v procese odločanja.

Konferenca se bo začela s splošno predstavitvijo udejstvovanja v Evropski uniji, sledili ji bodo projektni rezultati partnerjev, nato pa bodo sodelovali tudi dijaki Gimnazije Litija, ki so se udeležili delavnice o odločanju v Evropski uniji. Na delavnici so tudi sami razmislili o pozitivnih in negativnih posledicah epidemije COVID-19. Udeleženci konference boste imeli tudi sami možnost predlagati, kako bi se lahko lokalne oblasti učinkovito odzvale na globalne krize in kako bi lahko bolj upoštevali potrebe mladih.

Po formalnem delu se bomo podružili ob pogostitvi. Udeležba na konferenci je brezplačna, prosimo pa za informativno prijavo na eu-projects@ic-geoss.si

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)